fbpx

Materiale

Ce sunt lichenii stabilizati ?

Lichenii stabilizati sunt plante naturale si sunt o simbioza intre o alga si o ciuperca, de unde si aspectul lor deosebit. Acestia se regasesc in tarile nordice, tari in care se regaseste mediul propice pentru dezvoltarea lor, cultivarea in alte medii controlate precum serele, nefiind posibila.

Lichenii stabilizati sunt plante aeriene, acest lucru insemnand ca nu au radacini. In mediul lor natural, umiditatea are rol in dezvoltarea si cresterea lor la maturitate, iar dupa ce acestia sunt conservati – umiditatea ii ajuta sa isi mentina forma si culorile in perfecta stare, timp de 7-10 ani.

Recoltarea lichenilor se face manual, printr-un procedeu specific si este supusa unor norme foarte bine reglementate la nivel mondial deoarece recoltarea lor abuziva poate dauna mediului, afectand in mod direct populatia de reni, lichenii fiind principala sursa de hrana a acestora.

Cum sunt stabilizati,tratati si colorati ?

Lichenii sunt plante stabilizate, ceea ce inseamna ca acestia sunt trecuti prin mai multe procese de conservare, tratare si colorare.

Procesul de conservare se realizeaza de catre producator printr-o metoda specifica de inlocuire a sevei lor naturale cu glicerina vegetala, ceeea ce le ofera acestora o durata de viata intre 7-10 ani (perioada influentata de procentul umiditatii in care sunt tinuti) dupa aceasta perioada acestia intra in stadiul de imbatranire aparandu-le pe suprafata lor pete de culoare neagra-maronie.

Chiar si dupa acest proces de conservare, lichenii decorativi vor interactiona cu umiditatea din incapere, valoarea optima a acesteia fiind de 50%. Daca umiditatea din incapere scade sub valoarea de 40%, atunci lichenii decorativi isi vor restrange volumul cu aproximativ 15% si isi vor diminua usor intensitatea culorilor. In cazul in care valoarea umiditatii este peste 40%, lichenii isi vor mari volumul cu aproximativ 15% iar culoarea lor se va intensifica. Valoarea umiditatii de 50% este benefica in primul rand si pentru corpul uman, lichenii putand indica cu succes acest aspect.

Colorarea lor se face cu coloranti alimentari ecologici, si vin intr-o paleta generoasa de peste 20 culori.

Ce beneficii au lichenii stabilizati?

  • sunt ignifugi deoarece sunt tratati cu o substanta speciala ce nu mentine arderea
  • au proprietati electrostatice asta facand ca depunerea prafului pe ei sa fie minima
  • sunt tratati contra insectelor
  • sunt un foarte bun izolator fonic pentru incaperea in care sunt montati.
  • sunt doar pentru uz intern
  • nu necesita apa/lumina solara
  • nu necesita mentenanta asupra lor deoarece acestia isi pastreaza forma, culorile si dimensiunile pe intreaga durata de viata.

Toate procesele de mai sus mentionate sunt executate de producator cu substante ecologice ce respecta intocmai toate normele legislative in vigoare la nivel mondial.

Muschii Bombati

Muschii bombati sunt plante naturale ce se regasesc cu preponderenta in padurile din Franta, Spania, Turcia, Rusia si sunt recoltati manual printr-un procedeu specific obtinandu-se in urma lui produse de cea mai buna calitate.
Dupa recoltarea lor acestia trec printr-un proces de conservare in care seva lor naturala este inlocuita cu glicerina vegetala, astfel durata lor de viata este prelungita cu minim 7 ani, in tot acest timp acestia pastrandu-si forma, textura si culorile identice ca in momentul recoltarii.

Culorile vibrante ale acestora, textura lor naturala si efectul 3D al acestora vor oferi o experienta vizuala unica in proiectele in care sunt folositi.

Sunt foarte buni izolatori fonici pentru incaperile in care sunt amplasati, combinand cu succes utilul cu aspectul vizual inedit pe care il ofera.

muschi bombati naturali verzi

Muschii Plati

In mediul lor natural, muschii plati formeaza adevarate covoare verzi ce se pot intinde pe suprafete mari de teren.

Acestia sunt recoltati manual, printr-un proces specific, astfel incat sa se poata obtine cea mai buna calitate a lor.

Dupa procesul de recolatare, muschii plati trec printr-un proces de conservare, care le inlocuieste seva lor naturala cu glicerina vegetala.

Acest proces de conservare le da posibilitatea de a-si pastra forma, textura si culorile identice avand o durata de viata de 7 ani.

Muschii plati sunt folositi pentru a uniformiza partea din spate a decoratiunilor datorita texturii lor uniforme, care scoate in evidenta celelalte elemente din componenta decoratiunii.

muschi plati naturali

Plantele

Plantele pe care le folosim provin din tarile continentului Sud American si vin intr-o gama variata de specii si culori, acestea ajutandu-ne sa iti oferim efectul de padure pentru decoratiunile in care alegi folosirea lor.

Procesul lor de conservare le ofera multiple avantaje: nu necesita mentenenta, udare, lumina solara sau tundere, aceste avantaje fiind de real folos in contextul lipsei de timp liber in care traim.

Toate plantele folosite in decoratiunile pe care le vei alege sunt 100% naturale, proprietate ce iti va oferi o atmosfera exotica si linistitoare pentru oricare loc in care alegi sa le pui (casa, birou, sali de asteptare, receptii, etc).

123